Placeholder

Knäckpäron i choklad

Ingredienser

1 tsk smör
4 fasta päron

Knäckglasyr:
50 g smör
0,75 dl grädde
0,5 dl socker
0,5 dl hackade nötter
1 dl mandelspån
1 tsk kakao

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj ett ugnsfast fat.

2. Skala päronen och ställ dem i fatet. Smält smöret till glasyren. Tillsätt grädde och socker och låt koka ihop 8 - 10 minuter under ständig omrörning, tills blandningen blir seg. Tillsätt nötter, mandelspån och kakao och rör om. Ta från värmen.

3. Fördela knäckglasyren över päronen och grädda dem ca 10 minuter eller tills frukten känns mjuk.

4. Servera med gräddmjölk eller en klick vispgrädde.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.