1 tsk smör
4 fasta päron
Knäckglasyr:
50 g smör
0,75 dl grädde
0,5 dl socker
0,5 dl hackade nötter
1 dl mandelspån
1 tsk kakao
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj ett ugnsfast fat.
2. Skala päronen och ställ dem i fatet. Smält smöret till glasyren. Tillsätt grädde och socker och låt koka ihop 8 - 10 minuter under ständig omrörning, tills blandningen blir seg. Tillsätt nötter, mandelspån och kakao och rör om. Ta från värmen.
3. Fördela knäckglasyren över päronen och grädda dem ca 10 minuter eller tills frukten känns mjuk.
4. Servera med gräddmjölk eller en klick vispgrädde.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng