Ingredienser:
ca 5-7 st rabarberstjälkar
3 1/2 dl havregryn
2 dl vetemjöl / glutenfritt mjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 dl socker
1 krm vaniljpulver
1/2 dl grädde
1 dl kondenserad mjölk
125 g smör
Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
Smält smöret i en kastrull och låt det bli lite brynt.
Blanda i kondenserad mjölk och grädde.
Blanda alla torra ingredienser och rör ihop med smöret.
Är den för rinnig så tillsätt lite mer havregryn.
Skala och skär rabarberna i mindre bitar.
Lägg i en ugnssäker form och häll över smeten.
Ställ in i ugnen och grädda i ca 30 minuter eller tills den är gyllene på ytan.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass, MAGI!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…