5 - 6 rabarberstjälkar
1 msk potatismjöl
0,5 dl socker
kanel
Smet:
150 g smör
0,5 dl sirap
1 dl grädde
2 dl vetemjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skala rabarbern och skär i lagom stora bitar. Pudra pajformen med potatismjöl. Fyll upp med rabarber, sockra och strö över kanel.
3. Smält smöret till smeten i en kastrull på spisen. Tillsätt grädde och sirap. Ta från värmen. Blanda de torra ingredienserna, blanda ned dem i kastrullen och häll havresmeten över rabarberna.
4. Grädda 30 - 40 minuter och servera med vaniljglass eller vaniljvisp.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…