Placeholder

Knäckig rabarberpaj med kanel

Ingredienser

5 - 6 rabarberstjälkar
1 msk potatismjöl
0,5 dl socker
kanel

Smet:
150 g smör
0,5 dl sirap
1 dl grädde
2 dl vetemjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skala rabarbern och skär i lagom stora bitar. Pudra pajformen med potatismjöl. Fyll upp med rabarber, sockra och strö över kanel.

3. Smält smöret till smeten i en kastrull på spisen. Tillsätt grädde och sirap. Ta från värmen. Blanda de torra ingredienserna, blanda ned dem i kastrullen och häll havresmeten över rabarberna.

4. Grädda 30 - 40 minuter och servera med vaniljglass eller vaniljvisp.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.