2 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
300 g smör
3 dl havregryn
5 äpplen
kanel
socker
pärlsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en långpanna.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ned havregrynen. Låt svälla en stund.
3. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och socker. Låt ligga och marinera en stund.
4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i äggsmeten. Tillsätt smörblandningen och blanda väl.
5. Häll smeten i långpannan och tryck ned äppelskivorna. Strö på pärlsocker. Grädda 20 - 30 minuter, låt svalna och skär upp i rutor.
20 - 30 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng