25 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 krm salt
½ tsk kardemumma
75 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker
7–8 dl vetemjöl
Fyllning
ca 50 g smör, rumsvarmt
½–1 dl strösocker
2–3 tsk malen kanel
Garnering
1 ägg
pärlsocker
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, kardemumma, smör, strösocker och vetemjöl, lite i taget och rör ihop allt till en smidig deg. Knåda den kraftigt i några minuter så glutentrådarna blir starka och bullarna luftiga.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
3. Dela degen i två bitar och kavla ut dem till rektanglar, ca 1 cm tjocka.
4. Bred ut smör på degen och strö över socker och kanel.
5. Rulla ihop de båda rektanglarna till rullar och skär dem i bitar, ca 2 cm tjocka.
6. Lägg bullbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 6–9 min. Storleken på bullarna kan variera, liksom värmen i olika ugnar. Håll koll på tiden för det går snabbt på slutet. Låt bullarna svalna på ett galler under bakduk så håller de sig saftigare.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng