100 g smör
2 ägg
3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
0,5 krm salt
apelsinskal
mjölk och crème fraîche efter behov
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt smöret. Blanda i mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda i mjölk och crème fraîche till lagom konsistens. Tillsätt apelsinskal så att det smakar bra, 1 apelsin brukar räcka.
Häll smeten i formen oc grädda ca 12 minuter om du vill ha kakan kladdig.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk