Placeholder

Kladdkaka

Ingredienser

100 g Smör (Normalsaltat)
2½ dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175°.

Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan.

Rör ner socker och ägg, blanda väl.
Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.

Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.