Kaka:
250 g mjukt smör
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk grädde
5 ägg (spara 3 vitor till marängen)
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 citron
ev 1 msk mortlad kardemumma
5 - 6 dl röda vinbär
Maräng:
3 äggvitor
2 dl socker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör och socker. Tillsätt grädde, 2 ägg och 3 äggulor samt mjöl blandat med bakpulver. Riv ned citronskalet och pressa i saften. Om du vill kan du smaksätta smeten med 1 msk kardemumma. Blanda ihop.
3. Bred ut smeten i bakpappersklädd långpanna, ca 30 x 20 cm. Strö på vinbär.
4. Vispa äggvitor och hälften av sockret till marängen. Vispa först sakta och öka sedan hastigheten. Tillsätt resterande socker och vispa till en fast maräng, som breds över kakan.
5. Grädda ca 30 minuter i nedre delen av ugnen tills marängen fått vacker färg och kakan är genomgräddad.
6. Låt svalna och skär sedan upp i rutor. Servera gärna med en klick grädde.
25 rutor
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng