150 g smör
150 g mörk blockchoklad
4 ägg
2 dl socker
1 knivsudd vaniljpulver
eller 1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform.
2. Smält smöret, hacka chokladen och låt den smälta i det varma smöret. Vispa ägg, socker, vanilj och salt pösigt.
3. Blanda ned mjölet och chokladsmöret och rör till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Kakan ska vara litet gungig i mitten när du tar ut den.
4. Låt svalna i formen under duk.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng