Placeholder

Kladdig chokladkaka

Ingredienser

150 g smör
150 g mörk blockchoklad
4 ägg
2 dl socker
1 knivsudd vaniljpulver
eller 1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl vetemjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform.

2. Smält smöret, hacka chokladen och låt den smälta i det varma smöret. Vispa ägg, socker, vanilj och salt pösigt.

3. Blanda ned mjölet och chokladsmöret och rör till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Kakan ska vara litet gungig i mitten när du tar ut den.

4. Låt svalna i formen under duk.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.