150 g smör
200 g mörk choklad, gärna knappar
1 dl kakao
1,5 dl socker
4 ägg
1 burk karamelliserad mjölk
1 tsk flingsalt
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakpapper.
2. Smält smöret och lägg i chokladknapparna. Rör om tills all choklad smält. Tillsätt socker, ägg och kakao och rör med en visp till en jämn smet Häll den i formen.
3. Blanda karamelliserad mjölk med salt. Klicka ut detta i matskedsstora klickar över hela kakan. Dra en sked igenom så att såsen sprids ut över kakan.
4. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt svalna och ställ i kylen, gärna över natten.
5. Servera kall med t ex färska bär och vispad grädde eller vaniljglass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria