Placeholder

Kladdig chokladkaka med salt kolasås

Ingredienser

150 g smör
200 g mörk choklad, gärna knappar
1 dl kakao
1,5 dl socker
4 ägg
1 burk karamelliserad mjölk
1 tsk flingsalt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakpapper.

2. Smält smöret och lägg i chokladknapparna. Rör om tills all choklad smält. Tillsätt socker, ägg och kakao och rör med en visp till en jämn smet Häll den i formen.

3. Blanda karamelliserad mjölk med salt. Klicka ut detta i matskedsstora klickar över hela kakan. Dra en sked igenom så att såsen sprids ut över kakan.

4. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt svalna och ställ i kylen, gärna över natten.

5. Servera kall med t ex färska bär och vispad grädde eller vaniljglass.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.