2 ägg
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
250 g frysta bär, t ex
hallon och blåbär
2 msk potatismjöl
ca 0,5 dl florsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smmörj en form med löstagbar botten och gärna med bakplåtspapper.
2. Blanda de frysta bären med potatismjöl och florsocker. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned smält smör, mjöl och vaniljsocker i smeten.
3. Häll smeten i formen, klicka ut bären över ytan och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Som namnet antyder ska den vara kladdig.
4. Låt stå och kallna i kylskåp och servera med lättvispad grädde.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng