Placeholder

Kladdig bärkaka

Ingredienser

2 ägg
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
250 g frysta bär, t ex
hallon och blåbär
2 msk potatismjöl
ca 0,5 dl florsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smmörj en form med löstagbar botten och gärna med bakplåtspapper.

2. Blanda de frysta bären med potatismjöl och florsocker. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned smält smör, mjöl och vaniljsocker i smeten.

3. Häll smeten i formen, klicka ut bären över ytan och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Som namnet antyder ska den vara kladdig.

4. Låt stå och kallna i kylskåp och servera med lättvispad grädde.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.