400 g kassler
senap
3 dl riven ost
3 gula lökar
3 dl vispgrädde
2 tsk chilipeppar
3 tsk curry
ev litet salt
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär kasslern i skivor och lägg dem litet omlott i en form. Bred ett tunt lager senap på dem och strö över riven ost.
3. Skiva löken tunt och fräs den mjuk utan att den tar färg. Ta upp löken och häll på grädden. Rör ned chilipeppar, curry och ev litet salt. Låt puttra några minuter.
4. Häll grädden över kasslern och täck med löken. Gratinera i ugnen tills löken fått fin färg, ca 25 minuter.
5. Rätten är litet het, minska på mängden chilipeppar om du vill ha mildare smak.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng