Placeholder

Kasslergratäng med brysselkål och tomat

Ingredienser

4 portioner kokt ris
600 g kassler
500 g brysselkål, gärna fryst
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g körsbärstomater
4 dl grädde
0,5 dl chilisås
1 msk dragon
1 msk maizena
3 dl riven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär kasslern i skivor. Skala och hacka löken. Halvera tomaterna. Lägg kasslerskivorna i en ugnssäker form. Lägg på brysselkål och tomater.

3. Vispa ihop grädde med hackad lök, pressad vitlök, salt, svartpeppar, dragon och maizena. Häll gräddblandningen över kasslern och strö över ost.

4. Gratinera i ugnen ca 20 minuter och koka riset under tiden.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.