250 g benfri kassler
2 dl gräddfil
1 dl + 1 msk hackad lök
2,5 dl ris + 1 tsk salt
5 dl tärningsbuljong
0,5 tsk salt
0,5 krm peppar
0,5 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 msk smör
1. Fräs 1 dl hackad gul lök i smöret utan att den får ta färg. Tillsätt riset och späd med buljongen. Smaksätt med 1 tsk salt. Koka upp och låt puttra ca 20 minuter.
2. Skär under tiden kasslern i stavar eller tärningar. Värm tillsammans med riset de sista 5 minuterna.
3. Blanda gräddfilen med kryddorna och 1 msk finhackad lök. Rör ned gräddfilsblandningen i riset när det är färdigkokt och kasslern varm.
4. Servera omedelbart.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng