Pajdeg:
2,25 dl vetemjöl
2,25 dl socker
1 tsk bakpulver
1 ägg
100 g smör
Fyllning:
hallon (gärna färska men
funkar också med frysta)
eller jordgubbar, blåbär,
rabarber, äpple
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Täck botten av en ugnsfast form med bären. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. rör ned ägget i mjölblandningen. Smeten ska vara ganska "torr".
3. Fördela smeten jämnt över bären. Smält smöret och häll det över pajen. Grädda i mitten av ugnen 30 minuter.
4. Servera ljummen med glass eller grädde.
Ca 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…