200 g smör
200 g vit choklad
3 ägg
2,25 dl socker
1 knivsudd salt
1 tsk vaniljsocker
1 lime
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
100 g riven kokos
50 g mandelspån
1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en liten långpanna, 25 x 35 cm, med bakplåtspapper. Vik kanterna som när du gör rulltårta.
2. Smält smöret och 100 g vit choklad i en kastrull och låt svalna. Vispa äggen med socker, salt och vaniljsocker tills det är vitt och pösigt.
3. Tvätta limen och riv skalet. Blanda ned det i smeten och vänd ned chokladsmöret. Sikta 1 dl vetemjöl blandat med bakpulver över smeten och rör ihop den. Fyll formen.
4. Hacka resterande choklad och blanda med kokos och mandelspån. Strö det över kakan.
5. Baka mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt kakan stå i kylen tills du ska bjuda på den, förslagsvis med vispad grädde till.
9 - 10 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…