Placeholder

Karibisk chokladdröm i långpanna

Ingredienser

200 g smör
200 g vit choklad
3 ägg
2,25 dl socker
1 knivsudd salt
1 tsk vaniljsocker
1 lime
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
100 g riven kokos
50 g mandelspån

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en liten långpanna, 25 x 35 cm, med bakplåtspapper. Vik kanterna som när du gör rulltårta.

2. Smält smöret och 100 g vit choklad i en kastrull och låt svalna. Vispa äggen med socker, salt och vaniljsocker tills det är vitt och pösigt.

3. Tvätta limen och riv skalet. Blanda ned det i smeten och vänd ned chokladsmöret. Sikta 1 dl vetemjöl blandat med bakpulver över smeten och rör ihop den. Fyll formen.

4. Hacka resterande choklad och blanda med kokos och mandelspån. Strö det över kakan.

5. Baka mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt kakan stå i kylen tills du ska bjuda på den, förslagsvis med vispad grädde till.

9 - 10 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.