200 g smör
200 g vit choklad
3 ägg
2,25 dl socker
1 knivsudd salt
1 tsk vaniljsocker
1 lime
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
100 g riven kokos
50 g mandelspån
1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en liten långpanna, 25 x 35 cm, med bakplåtspapper. Vik kanterna som när du gör rulltårta.
2. Smält smöret och 100 g vit choklad i en kastrull och låt svalna. Vispa äggen med socker, salt och vaniljsocker tills det är vitt och pösigt.
3. Tvätta limen och riv skalet. Blanda ned det i smeten och vänd ned chokladsmöret. Sikta 1 dl vetemjöl blandat med bakpulver över smeten och rör ihop den. Fyll formen.
4. Hacka resterande choklad och blanda med kokos och mandelspån. Strö det över kakan.
5. Baka mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt kakan stå i kylen tills du ska bjuda på den, förslagsvis med vispad grädde till.
9 - 10 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng