4 stora fläskkotletter
2 msk smör
salt
vitpeppar
1 l färska kantareller
eller 1 burk, 200 g
0,5 dl vatten
0,5 msk äkta soya
1 dl vispgrädde
1. Stek kotletterna i väl brynt smör. Krydda dem efter stekningen och lägg upp dem på varmt serveringsfat. Bryn därefter den väl rensade svampen i resten av smöret. Svampen ska vara läckert brun.
2. Tillsätt vatten, soya och grädde och låt skyn koka ihop litet. Smaka av väl.
3. Fördela svamp och gräddsky över kotletterna och servera dem genast, gärna med kokt persiljeslungad potatis och kokt purjolök eller sparris.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…