Placeholder

Kanelkladdmuffins

Ingredienser

1 ägg
1 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl naturell yoghurt
eller filmjölk
30 g smör
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
socker och kanel

Fyllning:
0,5 dl socker
25 g smör
3 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rör ihop ägg och socker. Det behöver inte vispas, det ska bara röras ihop. Blanda i vetemjöl och vaniljsocker.

3. Häll det i äggblandningen och rör ihop till en riktigt seg smet. Häll i yoghurt, smält smör och rör ihop till en slät smet.

4. Låt smöret till fyllningen vara rumsvarmt och rör ihop det med de andra ingredienserna.

5. Häll i smet till ca hälften i muffinsformarna. Klicka i en stor klick fyllning, häll sedan på muffinssmet till ca 3/4. Strö på kanel och socker.

6. Grädda 12 - 15 minuter. Det kommer säkert att pysa ut smör från pappersformarna, så grädda gärna muffinsen i en form.

Ca 6 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.