1 ägg
1 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl naturell yoghurt
eller filmjölk
30 g smör
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
socker och kanel
Fyllning:
0,5 dl socker
25 g smör
3 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör ihop ägg och socker. Det behöver inte vispas, det ska bara röras ihop. Blanda i vetemjöl och vaniljsocker.
3. Häll det i äggblandningen och rör ihop till en riktigt seg smet. Häll i yoghurt, smält smör och rör ihop till en slät smet.
4. Låt smöret till fyllningen vara rumsvarmt och rör ihop det med de andra ingredienserna.
5. Häll i smet till ca hälften i muffinsformarna. Klicka i en stor klick fyllning, häll sedan på muffinssmet till ca 3/4. Strö på kanel och socker.
6. Grädda 12 - 15 minuter. Det kommer säkert att pysa ut smör från pappersformarna, så grädda gärna muffinsen i en form.
Ca 6 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…