175 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
2,5 dl gräddfil
Fyllning/topping:
1 dl socker
3 tsk kanel
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund kakform som rymmer ca 1,5 - 2 l, helst med löstagbar kant.
2. Rör smör och socker ljust och pösigt och tillsätt sedan ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i smeten växelvis med gräddfilen.
3. Häll hälften av smeten i formen och strö över hälften av sockerkanelen. Häll på resten av smeten och strö över resterande blandning.
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng