175 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
2,5 dl gräddfil
Fyllning/topping:
1 dl socker
3 tsk kanel
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund kakform som rymmer ca 1,5 - 2 l, helst med löstagbar kant.
2. Rör smör och socker ljust och pösigt och tillsätt sedan ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i smeten växelvis med gräddfilen.
3. Häll hälften av smeten i formen och strö över hälften av sockerkanelen. Häll på resten av smeten och strö över resterande blandning.
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk