Placeholder

Kanelkaka

Ingredienser

175 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
2,5 dl gräddfil

Fyllning/topping:
1 dl socker
3 tsk kanel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund kakform som rymmer ca 1,5 - 2 l, helst med löstagbar kant.

2. Rör smör och socker ljust och pösigt och tillsätt sedan ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i smeten växelvis med gräddfilen.

3. Häll hälften av smeten i formen och strö över hälften av sockerkanelen. Häll på resten av smeten och strö över resterande blandning.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.