150 g smör
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
0,5 krm salt
3 ägg
1,75 dl vetemjöl
Garnering:
pärlsocker
1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form, ca 20 x 28 cm, med bakplåtspapper.
2. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt socker och rör om ordentligt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om allt till en slät smet.
3. Häll den i formen och strö över pärlsocker. Grädda kakan mitt i ugnen 20 - 24 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Pröva med sticka.
4. Låt kakan svalna i formen och servera gärna med vispad grädde.
12 - 16 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Äppeldricka
Äppeldricka
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…