Placeholder

Kanel- och sirapskaka

Ingredienser

4 ägg
2 dl socker
2,5 tsk bakpulver
1,5 msk malen kanel
3,5 dl vetemjöl
150 g smält smör
1,25 dl kokhett vatten
1 dl ljus sirap
ev mandelspån

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Häll smeten i en smord och bröad form på 1,5 l.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i äggsmeten. Smält smöret i en kastrull och koka upp vatten i en annan.

3. Slå samman vätskorna när de är varma och låt koka upp igen. Rör ned i äggsmeten. Tillsätt sirapen sist och rör slätt.

4. Häll smeten i formen och strö över litet mandelspån. Grädda långt ned i ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna litet innan den stjälps upp.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.