4 ägg
2 dl socker
2,5 tsk bakpulver
1,5 msk malen kanel
3,5 dl vetemjöl
150 g smält smör
1,25 dl kokhett vatten
1 dl ljus sirap
ev mandelspån
1. Sätt ugnen på 175 grader. Häll smeten i en smord och bröad form på 1,5 l.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i äggsmeten. Smält smöret i en kastrull och koka upp vatten i en annan.
3. Slå samman vätskorna när de är varma och låt koka upp igen. Rör ned i äggsmeten. Tillsätt sirapen sist och rör slätt.
4. Häll smeten i formen och strö över litet mandelspån. Grädda långt ned i ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna litet innan den stjälps upp.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…