400 - 500 g kalvinnanlår
litet citronsaft
2 gula lökar
2 gröna paprikor
smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
4 - 5 tomater
2 dl tomatjuice
2 dl gräddfil
ev persilja
1. Putsa köttet och skär det i tunna skivor. Droppa över litet citronsaft och låt det hela dra ca 10 minuter.
2. Skala lökarna och skär dem i klyftor. Skölj och strimla paprikorna och ta noga bort alla kärnor. Bryn köttskivorna i litet smör i en stekpanna. Lägg efterhand upp dem på ett ugnssäkert fat.
3. Bryn löken och paprikan i stekpannan och lägg alltsammans över köttet på fatet. Krydda med salt och peppar.
4. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor. Fräs dem hastigt i stekpannan och lägg dem också över köttet. Vispa ur stekpannan med litet tomatjuice. Häll detta över kött och grönsaker.
5. Låt allt eftersteka i 175 grader ca 25 minuter eller tills köttet känns mört. Pröva med sticka.
6. Blanda med gräddfilen och strö ev över litet klippt persija. Servera med kokt potatis eller ris och sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…