400 - 500 g kalvinnanlår
litet citronsaft
2 gula lökar
2 gröna paprikor
smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
4 - 5 tomater
2 dl tomatjuice
2 dl gräddfil
ev persilja
1. Putsa köttet och skär det i tunna skivor. Droppa över litet citronsaft och låt det hela dra ca 10 minuter.
2. Skala lökarna och skär dem i klyftor. Skölj och strimla paprikorna och ta noga bort alla kärnor. Bryn köttskivorna i litet smör i en stekpanna. Lägg efterhand upp dem på ett ugnssäkert fat.
3. Bryn löken och paprikan i stekpannan och lägg alltsammans över köttet på fatet. Krydda med salt och peppar.
4. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor. Fräs dem hastigt i stekpannan och lägg dem också över köttet. Vispa ur stekpannan med litet tomatjuice. Häll detta över kött och grönsaker.
5. Låt allt eftersteka i 175 grader ca 25 minuter eller tills köttet känns mört. Pröva med sticka.
6. Blanda med gräddfilen och strö ev över litet klippt persija. Servera med kokt potatis eller ris och sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng