Placeholder

Kålpudding

Ingredienser

600 g vitkål
2 msk sirap
1 msk soja
---
300 g färs
1.5 dl kokt ris
1 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk timjan
2 dl mjölk
---
0.5 dl hackad persilja

Tillbehör:
600 g kokt potatis
2 dl lingonsylt
2 dl gurksallad

Gör så här

1. Skär kålen i små bitar. Koka den i lättsaltat vatten cirka 5 minuter. Låt kålen rinna av och blanda den sedan med sirap och soja.
2. Blanda färsen med ris, ägg, salt, kryddor och mjölk till en lös färs.
3. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred på färsen, strö över persiljan och överst resten av kålen.
4. Ställ in formen i mitt i ugnen. Sänk värmen till 200° och grädda puddingen cirka 45 minuter.
5. Servera med tillbehören.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.