7,5 dl kallt vatten
2,5 dl socker
1 kanelstång
1 l urkärnade sura körsbär
eller avrunna, konserverade
1 msk arrowrot
0,5 dl kyld tjock grädde
2 dl kylt torrt rödvin
1. Blanda vatten och socker och lägg kanelstången i en 2-literskastrull. Låt vattnet koka upp och tillsätt körsbären. Täck kastrullen delvis med lock och låt bären sjuda 35 - 40 minuter om de är färska, 10 minuter om de är konserverade. Fiska upp kanelstången.
2. Rör ut arrowroten med 2 msk kallt vatten till en smet som vispas ned i soppan. Låt den nästan koka upp under omrörning, sänk sedan värmen och låt soppan sjuda 2 minuter eller tills den är klar och har blivit litet simmig. Häll upp den i en grund glasskål och kyl den före serveringen.
3. Rör ned grädde och vin precis före serveringen.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…