Placeholder

Kall syrlig körsbärssoppa

Ingredienser

7,5 dl kallt vatten
2,5 dl socker
1 kanelstång
1 l urkärnade sura körsbär
eller avrunna, konserverade
1 msk arrowrot
0,5 dl kyld tjock grädde
2 dl kylt torrt rödvin

Gör så här

1. Blanda vatten och socker och lägg kanelstången i en 2-literskastrull. Låt vattnet koka upp och tillsätt körsbären. Täck kastrullen delvis med lock och låt bären sjuda 35 - 40 minuter om de är färska, 10 minuter om de är konserverade. Fiska upp kanelstången.

2. Rör ut arrowroten med 2 msk kallt vatten till en smet som vispas ned i soppan. Låt den nästan koka upp under omrörning, sänk sedan värmen och låt soppan sjuda 2 minuter eller tills den är klar och har blivit litet simmig. Häll upp den i en grund glasskål och kyl den före serveringen.

3. Rör ned grädde och vin precis före serveringen.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.