LCHF Kåldolmar - Recept till 4 personer
500gram valfri färs
1 vitkålshuvud
smör
3 dl grädde
gul lök
salt och peppar
2 ägg
2msk kalv eller grönsaksfond/buljong
1/2 msk soja
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader. Börja med att skära av roten på vitkålen. Lägg sedan i en stor kastrull.
Häll på vatten och salta lite lätt. Låt koka en stund tills kålen är lite genomskinlig. Koka bladen mjuka och plocka bort allteftersom de lossnar. Låt inte koka för länge så de blir för mjuka.
Häll upp spadet som blir över i en annan kastrull som skall bli sås. Skölj vitkålen i kallt vatten när du skalar av bladen så att du inte bränner dig.
Blanda färsen med hackad lök, lite grädde, 2 ägg, salt och peppar. Ta lite färs och rulla till en korv som du sedan rullar in i kålbladet.
Lägg dina kåldolmar i en form och klicka på smör och ställ in i ugnen längst ner i 30 minuter. Medan kåldolmarna ligger och steker sig i ugnen så koka ihop en sås på 5 dl av vitkålsspadet, 2 dl grädde, en buljongtärning och salt och peppar.
Häll såsen över dina kåldolmar när dem varit inne i 30 min och ställ sedan in i ugnen i 30 min till. Lägg på lite folie efter en stund om kåldolmarna börjar få för mycket färg.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng