2,5 dl socker
250 g smör
2 tsk vaniljsocker
200 g nötkärnor
100 g blockchoklad
5 dl vetemjöl
Garnering:
100 g mörk eller ljus blockchoklad
vit choklad eller hackade nötter
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda med socker och vaniljsocker. Hacka nötter och choklad och blanda ned tillsammans med mjölet. Bred ut smeten på smort bakplåtspapper i en långpanna och grädda på andra falsen nedifrån 20 - 25 minuter, tills ytan fått fin färg.
3. Skär kakan i bitar innan den svalnat helt. Pensla med smält mörk blockchoklad. Ringla litet smält vit blockchoklad överst eller strö på hackade nötter.
30 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng