Placeholder

Kalasnötrutor

Ingredienser

2,5 dl socker
250 g smör
2 tsk vaniljsocker
200 g nötkärnor
100 g blockchoklad
5 dl vetemjöl

Garnering:
100 g mörk eller ljus blockchoklad
vit choklad eller hackade nötter

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda med socker och vaniljsocker. Hacka nötter och choklad och blanda ned tillsammans med mjölet. Bred ut smeten på smort bakplåtspapper i en långpanna och grädda på andra falsen nedifrån 20 - 25 minuter, tills ytan fått fin färg.

3. Skär kakan i bitar innan den svalnat helt. Pensla med smält mörk blockchoklad. Ringla litet smält vit blockchoklad överst eller strö på hackade nötter.

30 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr