Placeholder

Kalasenkel kasslergratäng

Ingredienser

600 g kokt kall potatis
300 g kassler
1 gul lök
200 g färska champinjoner
1 msk smör
2 dl crème fraîche
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 dl riven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skiva potatisen och lägg den i en ugnssäker form. Strimla kasslern och lägg den över potatisen. Skala och hacka löken. Skölj och skiva svampen. Lägg detta ovanpå kasslern.

3. Smaksätt crème fraîchen med salt och svartpeppar, bred ut i formen och strö över osten. Gratinera 15 - 20 minuter eller tills rätten fått fin färg.

4. Servera med tomater och en grönsallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.