Placeholder

Kalasbitar

Ingredienser

150 g smör
2,5 dl socker
3 ägg
0,5 dl matlagningsgrädde
3,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver

Garnering:
150 g sötmandel
100 g smör
1,5 dl socker
0,5 dl matlagningsgrädde

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna, 30 x 40 cm, eller klä med bakpapper.

2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Häll i grädde och mjöl blandat med bakpulver och rör om. Bred ut smeten i långpannan.

3. Hacka mandeln fint. Smält smöret. Blanda ned socker, grädde och mandel. Rör om så att sockret smälter. Bred mandelsmeten över kaksmeten.

4. Lägg gallret på botten av ugnen och ställ långpannan ovanpå. Grädda ca 15 minuter. Flytta upp långpannan till första falsen nedifrån. Grädda ytterligare 10 - 15 minuter.

5. Låt kakan svalna och skär upp i bitar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.