150 g smör
2,5 dl socker
3 ägg
0,5 dl matlagningsgrädde
3,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Garnering:
150 g sötmandel
100 g smör
1,5 dl socker
0,5 dl matlagningsgrädde
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna, 30 x 40 cm, eller klä med bakpapper.
2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Häll i grädde och mjöl blandat med bakpulver och rör om. Bred ut smeten i långpannan.
3. Hacka mandeln fint. Smält smöret. Blanda ned socker, grädde och mandel. Rör om så att sockret smälter. Bred mandelsmeten över kaksmeten.
4. Lägg gallret på botten av ugnen och ställ långpannan ovanpå. Grädda ca 15 minuter. Flytta upp långpannan till första falsen nedifrån. Grädda ytterligare 10 - 15 minuter.
5. Låt kakan svalna och skär upp i bitar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…