Placeholder

Kaffefromage

Ingredienser

8 gelatinblad
2,5 dl starkt kaffe
2 dl socker
2,5 dl vispgrädde
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 msk kaffelikör eller konjak

Garnering:
chokladmoccabönor

Gör så här

1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten och låt dem ligga minst 5 minuter. Blanda kaffet med hälften av sockret och 1 dl grädde i en kastrull. Värm upp försiktigt.

2. Vispa äggulorna med litet av den varma kaffeblandningen. Blanda ned äggulekaffet i kastrullen och värm upp till kokpunkten.

3. Ta från värmen och tillsätt det urkramade gelatinet. Låt krämen kallna - man kan ha en skål med isbitar under skålen - och rör då och då tills den börjar tjockna (det kan ta 30 minuter). Smaksätt med likör och vaniljsocker.

4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i resten av sockret litet åt gången. Vänd försiktigt ned äggviteskummet i kaffekrämen. Vispa resten av grädden och blanda i den.

5. Häll upp fromagen i en skål eller i portionsglas och ställ den kallt. Garnera med chokladmoccabönor strax före servering.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr