8 gelatinblad
2,5 dl starkt kaffe
2 dl socker
2,5 dl vispgrädde
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 msk kaffelikör eller konjak
Garnering:
chokladmoccabönor
1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten och låt dem ligga minst 5 minuter. Blanda kaffet med hälften av sockret och 1 dl grädde i en kastrull. Värm upp försiktigt.
2. Vispa äggulorna med litet av den varma kaffeblandningen. Blanda ned äggulekaffet i kastrullen och värm upp till kokpunkten.
3. Ta från värmen och tillsätt det urkramade gelatinet. Låt krämen kallna - man kan ha en skål med isbitar under skålen - och rör då och då tills den börjar tjockna (det kan ta 30 minuter). Smaksätt med likör och vaniljsocker.
4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i resten av sockret litet åt gången. Vänd försiktigt ned äggviteskummet i kaffekrämen. Vispa resten av grädden och blanda i den.
5. Häll upp fromagen i en skål eller i portionsglas och ställ den kallt. Garnera med chokladmoccabönor strax före servering.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng