300 g smält smör
4 ägg
6 dl socker
6 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
1,5 dl vatten
6 msk kakao
6 dl vetemjöl
Glasyr:
2 dl florsocker
2 dl socker
1 dl grädde
50 g smält smör
2 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, 35 x 48 cm, med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker i en stor skål. Blanda ned de övriga ingredienserna. Häll smeten i långpannan och grädda 20 minuter. Låt kakan svalna.
3. Smält smöret till glasyren och rör ned de övriga ingredienserna. Koka högst 5 minuter. Häll glasyren över kakan och skär upp i bitar när den kallnat helt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk