200 g rumstempererat smör
2 dl socker
2 dl havregryn
2 dl hackade jordnötter
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Garnering:
ca 50 g smält blockchoklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda socker och smör i matberedare och kör några minuter. Tillsätt överiga ingredienser och kör några minuter till så det blandas väl.
3. Forma degen till små kulor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen 12 - 15 minuter och låt svalna.
4. Smält chokladen och ringla över kakorna.
Ca 40 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng