150 g vit choklad
125 g salta jordnötter
100 g smör
50 g jordnötssmör
1 dl ljust muscovadosocker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk malen ingefära
1 tsk bakpulver
ca 20 jordnötter till dekoration
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka choklad och jordnötter i mindre bitar. Rör smör, jordnötssmör, socker och ägg till en smidig smet. Blanda i mjöl, ingefära, bakpulver, choklad och jordnötter.
3. Rulla till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck fast en halv jordnöt i varje kaka.
4. Grädda ca 13 minuter.
Ca 40 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng