4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 msk bakpulver
150 g smör
1 ägg
2 dl jordgubbssylt
rivet skal av 1 citron
Krisp:
1,5 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör ihop de torra ingredienserna och arbeta in ägget. Tärna i smöret och nyp ihop till en smulig deg. Tryck ut den i en smord form, 20 x 30 cm.
3. Bred ut sylten över botten och börja med toppingen. Smält smöret, ta från värmen och rör ned havregryn, socker och vaniljsocker och blanda ordentligt.
4. Fördela över sylten och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna innan du skär upp kakan i rutor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…