Placeholder

Jordgubbsrutor med krisp

Ingredienser

4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 msk bakpulver
150 g smör
1 ägg
2 dl jordgubbssylt
rivet skal av 1 citron

Krisp:
1,5 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rör ihop de torra ingredienserna och arbeta in ägget. Tärna i smöret och nyp ihop till en smulig deg. Tryck ut den i en smord form, 20 x 30 cm.

3. Bred ut sylten över botten och börja med toppingen. Smält smöret, ta från värmen och rör ned havregryn, socker och vaniljsocker och blanda ordentligt.

4. Fördela över sylten och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna innan du skär upp kakan i rutor.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.