1 l jordgubbar
2 dl socker
4 äggulor
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
3 gelatinblad
1. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Mosa eller puréa bären med 1 dl socker. Krama ur gelatinet och smält det över svag värme. Rör ned det i bärmoset.
2. Skär upp vaniljstången och skrapa ur kornen. Vispa äggulor, i dl socker och vanilj ljust och luftigt. Blanda ned bärmoset i äggsmeten.
3. Vispa grädden hårt och vänd ned den. Häll smeten i en form och ställ in i frysen minst 4 timmar.
4. Låt parfaiten tina i rumstemperatur ca 30 minuter före servering.
8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…