Placeholder

Jordgubbspaj med vit choklad

Ingredienser

Pajdeg:
4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 msk socker
115 g kallt smör
0,5 dl kallt vatten

Fyllning:
500 g jordgubbar
1 dl socker
2 msk potatismjöl
1 lime
200 g vit choklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Blanda vetemjöl, salt och socker i en matberedare. Skär smöret i små kuber, tillsätt det och kör ihop degen.

3. Tillsätt det kalla vattnet litet i taget. Degen ska fortfarande vara litet smulig. Plasta in den och låt den vila svalt minst 1 timme. Använd sedan överbliven deg att garnera med.

4. Kavla ut pajdegen och klä en pajform med löstagbar kant. Låt stå kallt ca 30 minuter.

5. Skär jordgubbarna i skivor och lägg dem i pajskalet. Strö socker och potatismjöl över jordgubbarna. Riv skalet och pressa saften ur limen. Fördela över pajen.

6. Riv den vita chokladen över ytan, strö över kvarbliven deg och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.