Pajdeg:
4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 msk socker
115 g kallt smör
0,5 dl kallt vatten
Fyllning:
500 g jordgubbar
1 dl socker
2 msk potatismjöl
1 lime
200 g vit choklad
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda vetemjöl, salt och socker i en matberedare. Skär smöret i små kuber, tillsätt det och kör ihop degen.
3. Tillsätt det kalla vattnet litet i taget. Degen ska fortfarande vara litet smulig. Plasta in den och låt den vila svalt minst 1 timme. Använd sedan överbliven deg att garnera med.
4. Kavla ut pajdegen och klä en pajform med löstagbar kant. Låt stå kallt ca 30 minuter.
5. Skär jordgubbarna i skivor och lägg dem i pajskalet. Strö socker och potatismjöl över jordgubbarna. Riv skalet och pressa saften ur limen. Fördela över pajen.
6. Riv den vita chokladen över ytan, strö över kvarbliven deg och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…