Placeholder

Jordgubbskräm med marängglass

Ingredienser

Kräm:
2 l jordgubbar
1 dl outspädd flädersaft

Glass:
200 g vit choklad
4 ägg
0,5 dl socker
2 dl vispgrädde
2 dl Kesella
skal och saft av 2 limefrukter
2 dl lätt krossade maränger

Dekoration:
färska jordgubbar
citronmeliss

Gör så här

1. Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa äggulor och socker pösigt.

2. Vispa grädden lätt och vänd ned Kesella, limeskal och -saft. Vänd ned de krossade marängerna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ned dem i glassmeten. Fördela i 8 portionsformar och ställ i frysen minst 4 timmar.

3. Mixa hälften av jordgubbarna till ett mos tillsammans med flädersaften. Tärna resten av jordgubbarna och blanda med krämen. Spara 8 hela bär till dekoration.

4. Lägg upp jordgubbskrämen i djupa tallrikar och lägg en kula marängglass i varje tallrik. Dekorera med en jordgubbe och citronmeliss.

8 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr