Kräm:
2 l jordgubbar
1 dl outspädd flädersaft
Glass:
200 g vit choklad
4 ägg
0,5 dl socker
2 dl vispgrädde
2 dl Kesella
skal och saft av 2 limefrukter
2 dl lätt krossade maränger
Dekoration:
färska jordgubbar
citronmeliss
1. Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa äggulor och socker pösigt.
2. Vispa grädden lätt och vänd ned Kesella, limeskal och -saft. Vänd ned de krossade marängerna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ned dem i glassmeten. Fördela i 8 portionsformar och ställ i frysen minst 4 timmar.
3. Mixa hälften av jordgubbarna till ett mos tillsammans med flädersaften. Tärna resten av jordgubbarna och blanda med krämen. Spara 8 hela bär till dekoration.
4. Lägg upp jordgubbskrämen i djupa tallrikar och lägg en kula marängglass i varje tallrik. Dekorera med en jordgubbe och citronmeliss.
8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng