150 g färska jordgubbar
125 g rumstempererat smör
2,75 dl socker
rivet skal av 1 citron
3 msk färskpressad citron
3 ägg
4 dl siktat vetemjöl
0,75 dl rumstempererad mjölk
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt
ca 1 msk smör till formen
ca 1 dl kokosflingor
Glasyr:
2 dl florsocker
0,75 msk färskpressad citron
0,75 msk koncentrerad flädersaft
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en sockerkaksform, 1,5 l, och bröa den med kokos.
2. Ansa och skär jordgubbarna i kvartar. Blanda alla ingredienser till smeten, utom jordgubbarna, i en stor bunke och vispa kraftigt med elvisp till en slät och luftig smet, ca 5 minuter.
3. Häll smeten i formen, fördela jordgubbarna ovanpå och tryck försiktigt ned dem en bit. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 70 minuter eller tills kakan känns torr i mitten och börjar få fin färg.
4. Vänd formen upp och ned på galler och låt kakan svalna litet innan du försiktigt lossar formen.
5. Rör samman florsocker, citronsaft och flädersaft till en slät glasyr. Ringla denna över den avsvalnade kakan och servera.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng