1 vaniljstång
3,5 dl mjölk
4 dl grädde
6 äggulor
1,5 dl socker
1 dl jordgubbssylt, hemkokt
eller av god kvalitet från burk
Vit chokladrippel:
0,75 dl grädde
100 g grovhackad vit choklad
1. Dela och skrapa ur vaniljstången. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och frön i en kastrull och ställ åt sidan.
2. Vispa äggulor och socker fluffigt. Häll gräddmjölken över smeten och häll tillbaka allt i kastrullen. Sjud upp till 85 grader under vispning. Det får inte koka! Sila av och låt svalna. Låt gärna glassmassan stå i kylen över natten. Rör i jordgubbssylten och kör massan i glassmaskin.
3. Koka upp grädden till chokladrippeln, häll den i en bunke över chokladen och rör tills all choklad smält. Låt svalna helt i rumstemperatur.
4. Varva glassen med chokladrippeln och ställ in glassen i frysen ett par timmar.
6 - 8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…