1 l jordgubbar
Mandelkräm:
50 g sötmandel
4 äggulor
4 msk socker
2 dl vispgrädde
0,5 tsk vaniljsocker
1. Skålla och skala mandeln och hacka den fint. Vispa äggulor och socker mycket väl. Koka upp grädde och mandel och häll mandelgrädden kokande i en fin stråle ned i äggulesmeten under kraftig vispning.
2. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen, ställ den i en större kastrull med sjudande vatten och vispa hela tiden tills krämen tjocknar.
3. Ställ kastrullen i kallt vatten och vispa tills krämen svalnat. Smaksätt med vaniljsocker och låt krämen stå i kyl ca 2 timmar.
4. Rensa jordgubbarna och skölj dem om det är nödvändigt. Varva jordgubbar och mandelkräm i portionsglas och servera omedelbart.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng