Placeholder

Jordgubbar i mandelkräm

Ingredienser

1 l jordgubbar

Mandelkräm:
50 g sötmandel
4 äggulor
4 msk socker
2 dl vispgrädde
0,5 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Skålla och skala mandeln och hacka den fint. Vispa äggulor och socker mycket väl. Koka upp grädde och mandel och häll mandelgrädden kokande i en fin stråle ned i äggulesmeten under kraftig vispning.

2. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen, ställ den i en större kastrull med sjudande vatten och vispa hela tiden tills krämen tjocknar.

3. Ställ kastrullen i kallt vatten och vispa tills krämen svalnat. Smaksätt med vaniljsocker och låt krämen stå i kyl ca 2 timmar.

4. Rensa jordgubbarna och skölj dem om det är nödvändigt. Varva jordgubbar och mandelkräm i portionsglas och servera omedelbart.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.