Placeholder

Joannas kladdis

Ingredienser

1 paket förkokta svarta bönor (ca 290 g)
10 st urkärnade färska dadlar
2 st ägg
1 dl kallpressad kokosolja (går att ersätta med annan olja eller smör)
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
100 g mörk choklad (minst 70 %)
3-4 msk agavesirap (eller valfri sötning)
Havssalt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skölj bönorna och kärna ur dadlarna. Mixa detta till en jämn smet.

3. Smält chokladen och vispa olja, ägg och choklad i en skål. Rör ner kakao, agavesirap, vaniljpulver, bakpulver och lite havssalt. Tillsätt därefter bön- och dadelblandningen. Blanda till en jämn smet.

4. Klä en lite mindre ugnsform med höga kanter med bakplåtspapper och häll i smeten. Strö eventuellt lite havssalt över smeten. Grädda mitt i ugnen ca 12-25 min beroende på ugn och önskad konsistens (mer tryffel- eller kakaktig). Låt kakan svalna innan du provsmakar!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.