1 paket förkokta svarta bönor (ca 290 g)
10 st urkärnade färska dadlar
2 st ägg
1 dl kallpressad kokosolja (går att ersätta med annan olja eller smör)
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
100 g mörk choklad (minst 70 %)
3-4 msk agavesirap (eller valfri sötning)
Havssalt
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skölj bönorna och kärna ur dadlarna. Mixa detta till en jämn smet.
3. Smält chokladen och vispa olja, ägg och choklad i en skål. Rör ner kakao, agavesirap, vaniljpulver, bakpulver och lite havssalt. Tillsätt därefter bön- och dadelblandningen. Blanda till en jämn smet.
4. Klä en lite mindre ugnsform med höga kanter med bakplåtspapper och häll i smeten. Strö eventuellt lite havssalt över smeten. Grädda mitt i ugnen ca 12-25 min beroende på ugn och önskad konsistens (mer tryffel- eller kakaktig). Låt kakan svalna innan du provsmakar!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng