Kaka:
3 ägg
3 dl socker
ca 150 g smält smör
3 dl vetemjöl
rabarberbitar
Kolaglasyr:
2 dl grädde
1 dl socker
1 msk smör
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ned smält, avsvalnat smör samt mjöl i äggsmeten. Häll smeten i formen och tryck ned rabarberbitarna.
3. Grädda kakan ca 30 minuter, den ska vara litet mer än halvfärdig. Medan kakan står i ugnen kokar du kolaglasyren.
4. Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och koka 15 - 20 minuter. Bred glasyren på kakan, sätt in i ugnen igen 10 minuter tills kakan är helt klar.
5. Låt svalna och servera.
16 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk