Placeholder

Jättegod rabarberkaka med kolaglasyr

Ingredienser

Kaka:
3 ägg
3 dl socker
ca 150 g smält smör
3 dl vetemjöl
rabarberbitar

Kolaglasyr:
2 dl grädde
1 dl socker
1 msk smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ned smält, avsvalnat smör samt mjöl i äggsmeten. Häll smeten i formen och tryck ned rabarberbitarna.

3. Grädda kakan ca 30 minuter, den ska vara litet mer än halvfärdig. Medan kakan står i ugnen kokar du kolaglasyren.

4. Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och koka 15 - 20 minuter. Bred glasyren på kakan, sätt in i ugnen igen 10 minuter tills kakan är helt klar.

5. Låt svalna och servera.

16 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.