1 gul lök
50 g smör
1 tsk paprikapulver
litet salt
500 g surkål
1 grön eller röd paprika
4 - 5 msk sur grädde eller gräddfil
300 g rimmat sidfläsk
1. Hacka löken och bryn den guldgul i smöret. Strö över paprikapulver och salt. Tillsätt sidfläsket, skuret i bitar, och låt det puttra på ganska svag värme 30 - 40 minuter.
2. Lägg i den sköljda, urkramade surkålen, lägg på lock och koka tills kålen är färdig. Används surkål på burk behöver den bara värmas upp tillsammans med fläsk och lök, som då i stället får puttra längre ensamma i början.
3. Smaka av grytan och skär ned den strimlade paprikan. Lägg en rejäl klick gräddfil eller sur grädde i mitten och servera grytan rykande het med potatis eller pasta.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng