Placeholder

Jägmästarens höstgryta

Ingredienser

1 gul lök
50 g smör
1 tsk paprikapulver
litet salt
500 g surkål
1 grön eller röd paprika
4 - 5 msk sur grädde eller gräddfil
300 g rimmat sidfläsk

Gör så här

1. Hacka löken och bryn den guldgul i smöret. Strö över paprikapulver och salt. Tillsätt sidfläsket, skuret i bitar, och låt det puttra på ganska svag värme 30 - 40 minuter.

2. Lägg i den sköljda, urkramade surkålen, lägg på lock och koka tills kålen är färdig. Används surkål på burk behöver den bara värmas upp tillsammans med fläsk och lök, som då i stället får puttra längre ensamma i början.

3. Smaka av grytan och skär ned den strimlade paprikan. Lägg en rejäl klick gräddfil eller sur grädde i mitten och servera grytan rykande het med potatis eller pasta.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.