1 gul lök
50 g smör
1 tsk paprikapulver
litet salt
500 g surkål
1 grön eller röd paprika
4 - 5 msk sur grädde eller gräddfil
300 g rimmat sidfläsk
1. Hacka löken och bryn den guldgul i smöret. Strö över paprikapulver och salt. Tillsätt sidfläsket, skuret i bitar, och låt det puttra på ganska svag värme 30 - 40 minuter.
2. Lägg i den sköljda, urkramade surkålen, lägg på lock och koka tills kålen är färdig. Används surkål på burk behöver den bara värmas upp tillsammans med fläsk och lök, som då i stället får puttra längre ensamma i början.
3. Smaka av grytan och skär ned den strimlade paprikan. Lägg en rejäl klick gräddfil eller sur grädde i mitten och servera grytan rykande het med potatis eller pasta.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…