5 stora fläskschnitzlar
salt
peppar
paprikapulver
2 stora ägg
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl ströbröd
Jägarsås:
300 g champinjoner
eller 300 g blandsvamp
2 msk smör
1 finhackad schalottenlök
2 dl vitt vin
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
2 msk smör
4 msk vetemjöl
4 dl köttbuljong av tärning
1 dl grädde
salt
1. Skölj schnitzlarna i kallt vatten och torka av dem med hushållspapper. Bulta ut dem lätt. Krydda på båda sidor med salt, peppar och paprika och låt stå 5 - 10 minuter.
2. Vispa upp äggen i en skål eller djup tallrik. Doppa en schnitzel i taget i ägget, vänd den sedan i mjölet, doppa den i ägget igen och vänd till sist i ströbrödet. Stek i olja på medelvärme 5 - 7 minuter per sida tills köttet är genomstekt och gyllenbrunt.
3. Skiva svampen. Stek den i smöret och låt löken fräsa med mot slutet. Häll på vinet och låt det koka in till nästan hälften. Rör ned tomatpuré.
4. Smält smöret i en kastrull, rör ned mjölet och låt det fräsa tillsammans en stund. Späd med buljongen under vispning, häll i grädden och låt såsen koka 5 - 10 minuter.
5. Rör ned svampblandningen i såsen och smaka av med salt och peppar. Servera med stekt potatis, såsen och en sallad.
5 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…