400 - 500 g blandfärs
3 gula lökar
4 vitlöksklyftor
3 krm svartpeppar
6 msk tomatpuré
3,5 msk vetemjöl
2 köttbuljongtärningar
2 burkar krossade tomater
2 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk timjan
2 tsk salt
Garnering:
100 g rökt strimlad skinka
skivade tomater
3 dl grädde
1 - 2 påsar riven ost
svarta oliver
peperoni
drygt 1 pkt tagliatelle
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Fräs lök och köttfärs. Tillsätt pressade vitlöksklyftor och tomatpuré. Strö över mjöl. Lägg i buljongtärningarna, krossade tomater och kryddor.
3. Koka pastan och lägg den i en smord långpanna. Häll på såsen och strö över skinka, peperoni och oliver. Lägg på tomaterna och täck ytan med ost. Häll på grädden över hela plåten.
4. Gratinera 15 - 20 minuter tills osten smält och ytan fått fin färg. Servera med sallad och bröd.
8 - 10 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…