400 - 500 g blandfärs
3 gula lökar
4 vitlöksklyftor
3 krm svartpeppar
6 msk tomatpuré
3,5 msk vetemjöl
2 köttbuljongtärningar
2 burkar krossade tomater
2 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk timjan
2 tsk salt
Garnering:
100 g rökt strimlad skinka
skivade tomater
3 dl grädde
1 - 2 påsar riven ost
svarta oliver
peperoni
drygt 1 pkt tagliatelle
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Fräs lök och köttfärs. Tillsätt pressade vitlöksklyftor och tomatpuré. Strö över mjöl. Lägg i buljongtärningarna, krossade tomater och kryddor.
3. Koka pastan och lägg den i en smord långpanna. Häll på såsen och strö över skinka, peperoni och oliver. Lägg på tomaterna och täck ytan med ost. Häll på grädden över hela plåten.
4. Gratinera 15 - 20 minuter tills osten smält och ytan fått fin färg. Servera med sallad och bröd.
8 - 10 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng