Placeholder

Ingers långpanna

Ingredienser

400 - 500 g blandfärs
3 gula lökar
4 vitlöksklyftor
3 krm svartpeppar
6 msk tomatpuré
3,5 msk vetemjöl
2 köttbuljongtärningar
2 burkar krossade tomater
2 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk timjan
2 tsk salt

Garnering:
100 g rökt strimlad skinka
skivade tomater
3 dl grädde
1 - 2 påsar riven ost
svarta oliver
peperoni
drygt 1 pkt tagliatelle

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Fräs lök och köttfärs. Tillsätt pressade vitlöksklyftor och tomatpuré. Strö över mjöl. Lägg i buljongtärningarna, krossade tomater och kryddor.

3. Koka pastan och lägg den i en smord långpanna. Häll på såsen och strö över skinka, peperoni och oliver. Lägg på tomaterna och täck ytan med ost. Häll på grädden över hela plåten.

4. Gratinera 15 - 20 minuter tills osten smält och ytan fått fin färg. Servera med sallad och bröd.

8 - 10 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.