2 ägg
3 dl socker
175 g smält smör
2 msk kakao
1,5 dl mjölk eller grädde
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Glasyr:
100 g smör
3,5 dl socker
2 msk kakao
2 msk kallt, starkt kaffe
Garnering:
rostad hackad mandel
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa väl en långpanna, ca 30 x 40 cm.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör, kakao, mjölk och mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i långpannan och grädda ca 15 - 18 minuter. Låt kakan svalna.
3. Smält smöret till glasyren och låt det svalna. Blanda i de övriga ingredienserna och bred glasyren över kakan. Strö över rostad hackad mandel och skär upp kakan i rutor.
Ca 30 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng