2 ägg
3 dl socker
175 g smält smör
2 msk kakao
1,5 dl mjölk eller grädde
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Glasyr:
100 g smör
3,5 dl socker
2 msk kakao
2 msk kallt, starkt kaffe
Garnering:
rostad hackad mandel
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa väl en långpanna, ca 30 x 40 cm.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör, kakao, mjölk och mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i långpannan och grädda ca 15 - 18 minuter. Låt kakan svalna.
3. Smält smöret till glasyren och låt det svalna. Blanda i de övriga ingredienserna och bred glasyren över kakan. Strö över rostad hackad mandel och skär upp kakan i rutor.
Ca 30 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng