Placeholder

Ingeborgskaka

Ingredienser

2 ägg
3 dl socker
175 g smält smör
2 msk kakao
1,5 dl mjölk eller grädde
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Glasyr:
100 g smör
3,5 dl socker
2 msk kakao
2 msk kallt, starkt kaffe

Garnering:
rostad hackad mandel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa väl en långpanna, ca 30 x 40 cm.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör, kakao, mjölk och mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i långpannan och grädda ca 15 - 18 minuter. Låt kakan svalna.

3. Smält smöret till glasyren och låt det svalna. Blanda i de övriga ingredienserna och bred glasyren över kakan. Strö över rostad hackad mandel och skär upp kakan i rutor.

Ca 30 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.