Placeholder

Höstig skinkstek med sås

Ingredienser

1 kg skinkstek utan ben
2 äpplen
2 gula lökar
4 morötter
4 torkade katrinplommon
salt
svartpeppar
vitpeppar
3 dl vatten
3 dl grädde
brun maizenaredning

Gör så här

1. Bryn skinksteken runtom i en gryta. Krydda.

2. Skala morötter, lök och äpplen. Dela i mindre bitar och lägg i grytan med vatten och katrinplommon. Låt sedan puttra 1,5 timme.

3. Ta upp steken och låt den vila ca 5 minuter innan du skär upp den.

4. Sila under tiden stekskyn (spara lök, morötter, äpplen och katrinplommon) och tillsätt grädde. Red av och smaka av.

5. Lägg den uppskurna steken och garnera runtom med lök, morötter, äpplen och katrinplommon från den silade skyn.

6. Servera med kokt potatis.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.