1 kg skinkstek utan ben
2 äpplen
2 gula lökar
4 morötter
4 torkade katrinplommon
salt
svartpeppar
vitpeppar
3 dl vatten
3 dl grädde
brun maizenaredning
1. Bryn skinksteken runtom i en gryta. Krydda.
2. Skala morötter, lök och äpplen. Dela i mindre bitar och lägg i grytan med vatten och katrinplommon. Låt sedan puttra 1,5 timme.
3. Ta upp steken och låt den vila ca 5 minuter innan du skär upp den.
4. Sila under tiden stekskyn (spara lök, morötter, äpplen och katrinplommon) och tillsätt grädde. Red av och smaka av.
5. Lägg den uppskurna steken och garnera runtom med lök, morötter, äpplen och katrinplommon från den silade skyn.
6. Servera med kokt potatis.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar