Placeholder

Honungsdoftande fläskfilégryta i gorgonzolasås med vitlöksfräst bacon

Ingredienser

600 g fläskfilé
1 pkt bacon
100 g gorgonzola
2 msk honung, gärna flytande
1 vitlöksklyfta
5 dl crème fraîche
2,5 dl grädde
1,5 tsk timjan
2 tsk Santa Maria grillkrydda
med honungssmak
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
smör
1 dl mjölk
2 msk vetemjöl

Gör så här

1. Putsa fläskfilén, skär i små bitar och lägg dem i en skål. Ringla honungen över köttet och rör om.

2. Blanda salt, svartpeppar, timjan och grillkrydda, häll det över det honungstäckta köttet och rör om ordentligt.

3. Skär baconet i bitar och dela en stor vitlöksklyfta på mitten. Fräs bacon och vitlök tillsammans med smör i en panna tills baconet fått färg.

4. Ta upp vitlöken, lägg en stor klick smör i grytan och lägg sedan i fläskfilén. Fräs på ganska hög värme och rör om så att köttet får färg på alla sidor.

5. Sänk värmen efter att det kokat upp och låt det puttra. Tillsätt crème fraîche och rör om, tillsätt sedan grädde och rör om igen. Smula i osten och låt den smälta.

6. Red av grytan och sjud upp. Servera.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr