1 kg högrev
2 - 3 vitlöksklyftor
2 gula lökar
smör
rapsolja
1 burk krossade tomater
150 g champinjoner
10 - 12 steklökar
3 röda paprikor
30 ml oxfond eller 2 buljongtärningar
9 dl vatten
5 svartpepparkorn
2 lagerblad
salt
nymalen svartpeppar
1. Putsa köttet och tärna det i bitar om ca 2,5 cm. Hacka lök och vitlök. Smält smör och litet rapsolja i en gryta på medelvärme.
2. Bryn köttet så det får fin färg runtom. Ta upp det ur grytan och lägg i hackad lök och vitlök. Stek löken men innan den fått färg lägger du tillbaka köttet, häller på vatten så att det täcker och tillsätter svartpeppar, lagerblad och fond. Låt sjuda 1 timme och 15 minuter.
3. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Dela paprikorna och lägg dem i en form med skalet uppåt. Kör dem i ugnen 25 minuter så att skalet blir svart. Dra bort skalet när det svalnat något och skär bort bitar som ev blivit brända.
5. Skala steklökarna och dela svampen om de är stora. Stek lök och svamp i litet smör 5 - 6 minuter så de får färg. När grytan puttrat färdigt lägger du i paprika, svamp och lök samt krossade tomater. Låt sedan puttra ytterligare 30 minuter.
6. Smaka av med salt och peppar och garnera ev med litet färsk timjan. Servera med nykokt ris.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng