Botten:
125 g smör
2 dl vetemjöl
1 ägg
0,5 dl socker
0,5 tsk vaniljsocker
Fyllning:
6 mjuka päron, skalade
och klyftade
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 dl crème fraîche
nötter
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Nyp ihop alla ingredienserna till degen. Tryck ut i en springform, nagga botten och låt stå i kylen 30 minuter. Förgrädda ca 15 minuter.
3. Lägg päronen i skalet. Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt med elvisp och vänd ned mjöl och crème fraîche som hälls över päronen.
4. Toppa med mandelspån och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk