Placeholder

Himmelsk päronpaj

Ingredienser

Botten:
125 g smör
2 dl vetemjöl
1 ägg
0,5 dl socker
0,5 tsk vaniljsocker

Fyllning:
6 mjuka päron, skalade
och klyftade
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 dl crème fraîche
nötter

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Nyp ihop alla ingredienserna till degen. Tryck ut i en springform, nagga botten och låt stå i kylen 30 minuter. Förgrädda ca 15 minuter.

3. Lägg päronen i skalet. Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt med elvisp och vänd ned mjöl och crème fraîche som hälls över päronen.

4. Toppa med mandelspån och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.