200 g smör
2 dl socker
3 ägg
5,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
2 dl krossad ananas, väl avrunnen
100 g hackad sötmandel
10 röda finhackade cocktailbär
10 gröna finhackade cocktailbär
rivet skal av 1 citron
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1,5-litersform.
2. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda mjöl och bakpulver väl och rör ned det i smeten. Tillsätt frukt, mandel, bär och citronrasp så att allt blandas väl.
3. Häll smeten i formen och grädda 50 - 60 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps ur formen och får kallna på galler.
4. Kakan är godare om den får ligga en eller ett par dagar innan den skärs upp.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk